Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

Planten Meditatie Wandeling

 

 Ik heb Marleen persoonlijk leren kennen via een planten meditatie. 

Buiten een prachtige wandeling in de groene omgeving van Tremelo werden we ook uitgenodigd om verbinding te maken met deze natuur. Het is even wennen aan het idee maar na een meditatie in groep, ging dit eigenlijk vanzelf. Het enige wat je moest doen is op een respectvolle manier de natuur ingaan en je openstellen voor wat er komt. Vanuit deze mooie ervaring ben ik zelf een stukje dichter bij mezelf en bij de natuur gekomen door in verbinding te gaan. Dankzij de goede omkadering van Marleen werd het geen zweverige namiddag maar een zinvolle. Ik leerde ook andere toffe en interessante mensen kennen op deze meditatie wandeling, door te delen van ervaringen heb ik veel van hen mogen leren. Ik hoop dat Marleen deze workshop nog meer gaat organiseren zodat ook meer mensen dit wonderlijke gevoel van verbinding met de natuur mogen ondervinden.  Bart

 

 Even aarzelend, even onwennig, even observerend – maar met een open geest en hart had de natuur zoveel te bieden. Ik voelde mij één met de natuur, een verbinding. Ik voelde mij zoals Jane Goodall maar dan met de planten en de bomen! Het was een aangename ervaring en het was heel ‘natuur’lijk en helemaal niet zweverig. Ik voelde aan, en als we ook naar de wereld kijken, dat er veel misgroeid is of is het mis-ge-groeid is? Er is dus veel werk aan de winkel!

De rust en de natuur gaven mij energie. De natuur is iets wonderbaarlijks, dat er uit een zaadje zoiets moois kan ontstaan! Zij geeft ons levensadem met haar lucht en is onze levensenergie via voeding. Wij hebben haar nodig! Zij bracht mij allesinds met mijn twee voetjes terug op de grond!

En toen ik dit schreef hoorde ik op de radio ‘Can you feel it’ van The Jackson 5’ en het begon als volgt; ‘If you look around, the whole world is coming together now….Can you feel it? ….en ook ‘all the colors of the world should be Lovin’ each other wholeheartedly!’ All the colors of the world, kan je doortrekken naar de natuur. De mens leeft of zou moeten leven in harmonie met de natuur, we leven beide op de aarde ‘together wholeheartedly <3…. en zo blijft de aarde rond, we vormen één geheel.

Uit het hart, groetjes,

Sandra

 

 Hey Marleen,

Nogmaals merci voor de wandeling. Een ervaring waardoor ik niet meer gewoon kan gaan wandelen zonder de kleine wonderen te zien, te voelen. Teleurgesteld kwam ik van mijn eerste stadswandeling in botanic terug, geen eik te vinden? In het bloso domein daarentegen staat het vol met eiken... toevallig verzamel ik al een tijdje eikenbladeren om een mobiel voor het mee te maken ?! Mijn favoriete boom blijkt ook een eik te zijn. 

Geen wandeling is meer hetzelfde. Nu een gewoonte bouwen om dit te blijven doen want 2 weken in mijn appartement in de stad doet niet veel goed …

Het gaat je goed,

Tanja 😘

 

Wat er nog meer wordt gezegd

Het is een eye-opener

Mijn verbondenheid met de natuur is hersteld

Ik besef op een dieper niveau wat de bomen voor ons betekenen

Het voelt heel natuurlijk aan

Het is leuk om ook aan de planten te kunnen geven

De bomen zijn een spiegel voor mij

Het is mooi en ontroerend om een heling van de planten te ontvangen

Ik vind het leuk om te doen en kan er mee verder

Voor mij is het een thuis komen

 

 

Ademhaling Stop de Stress en kom tot rust !

(Deze workshop wordt niet meer gegeven)

 

 "Deze laatste 6 jaren heb ik heel veel verdriet gehad. Al na de eerste ademhalingsles heb ik voor het eerst in 6 jaar tijd een week zonder verdriet gekend! Ik heb het overal rondgebazuind omdat het zo opvallend is en dat ik zo blij ben. Dank je Marleen dat ik, dankzij jouw cursus, mijn verdriet heb kunnen loslaten!

 

 "Ik vond deze workshop heel bijzonder. Het heeft me heel veel deugd gedaan. Bewijs is dat mijn slaap nu veel dieper is. De zondag heb ik heel mooi gespeeld tijdens het concert: echt alles uit de omgeving en uit mijn instrument kunnen halen; ook een bijzonder helderheid in het totaal volgen van mijn muzikale gedachte."

 

 "Het meest waardevol voor mij in deze workshop is het leren en mogen loslaten zonder te moeten benoemen wat nu juist vast zit."

 

 "Marleen is top in haar vak. De healing "Stop de stress en kom tot rust!" beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. Marleen bracht inzicht in het belang van juist ademhalen. Dank zij haar oefeningen ben ik erin geslaagd na een zware dagtaak mijn hoofd vrij te maken. Deze workshop is zeker aan te raden voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren en zoekt naar innerlijke rust."

 

 "Ik vond deze workshop heel tof. Ik leef nu meer ontspannen en mijn hoofd is nu helder : ik kan beter nadenken."

 

 "Na deze workshop te hebben gevolgd, voel ik dat ik nu beter en gemakkelijker in meditatie kom. Vroeger zei men mij dat ik de buikademhaling of de volledige ademhaling moest toepassen zonder mij uit te leggen hoe ik dat moest doen. Nu heb ik goede ademhalingstechnieken aangeleerd gekregen."

 

 "Marleen Crabbe teaches step by step in a well-structured way, with respect for your own pace. Without judgment she provides the tools you can use to accomplish your goals. The exercises are simple, can easily be done at home and the results can immediately be felt!."

 

Wat er nog meer wordt gezegd

- ik moet meer aandacht geven aan mijn ademhaling,
- dat ik toch wel tot rust kan komenal dacht ik dat het mij nooit zou lukken,
- het leert mij om los te laten en rustiger te zijn,
- eens stil staan en beseffenhoe gespannen ik eigenlijk leef,
- na 3 jaar heb ik eindelijkgeen last meer van mijn sinussen,
- dat je rust kan vinden wanneer je met je ademhaling bezig bent,
- ondanks het stressige leven weet ik nu dat enkele minuten bewust ademen het verschil kan maken,
eindelijk eens een dag zonder hoofdpijn,
na 20 jaar kan ik weer beetje bij beetje rieken en proeven,
- de oefeningen waardoor ik mijn hoofd kan vrijmaken,
- de manier waarop de cursus wordt gegeven met dat extra woordje uitleg,
- je kan door bepaalde technieken effectief meer controle krijgen over je lichamelijk en geestelijk welbevinden,
- de cursus is goed gestructureerd,
- de oefeningen zijn haalbaar.

 

 

 

 

© 2016 Huis Van Eden. All Rights Reserved. - Honsdonkstraat 11 3120 Tremelo - BE 0515.935.278 - Privacy Beleid